Proje hakkında
Çevreye duyarlı olabilme ve yeni nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilme bilincini sonradan kazandırmak oldukça zordur.Bu bilinci bireylere aşılamak, doğaya saygılı bireyler yetiştirebilmek geleceğe yatırım yapmak anlamı da taşımakta.Çevreye duyarlı ve doğa ile dost bireyler yetiştirebilmek onlara bu bilinci doğru zamanda ve doğru bir şekilde aktarmakla mümkündür.Bunun için çevre koruma bilinci kazandıran etkinliklerle yapılacak işbirlikçi çalışmalar projemizi hedefine ulaştıracaktır.
It is quite difficult to gain the awareness of being sensitive to the environment and leaving a livable world to new generations.It is possible to raise individuals who are sensitive to the environment and friendly with nature by conveying this awareness to them at the right time and in the right way.For this purpose, collaborative activities to be carried out with activities that raise environmental awareness will bring our project to its target.
HEDEFLER
Öğrencilerde çevre bilincini oluşturarak doğayı ve onun içerdiği kaynakları korumak, çevre sorunlarına karşı bireysel davranışlar edinerek pozitif tutum ve deger yargılarının olusmasını sağlamaktır. Ortakların çevre sorunlarına ve doğayı korumaya yönelik yaptıkları çevre dostu davranışlarla yaşadıkları çevrede farkındalık oluşturması ve yapılan ortak çalışmaların karşılıklı paylaşılması amaçlanmaktadır.
The aim of the project is to protect the nature and the resources it contains by creating environmental awareness in the students, to ensure the formation of positive attitudes and value judgments by adopting individual behaviors against environmental problems. It is aimed to raise awareness of the environment in which they live with the environment-friendly behaviors of the partners towards environmental problems and to protect the nature and to share the joint activities.
ÇALIŞMA SÜRECI
Projenin başvurusu yapıldıktan sonra çalışmaların 2019 yılının Eylül ayı sonunda başlatılıp, 2020 yılının Mayıs ayı sonunda bitirilmesi planlanmaktadır.
EYLÜL: okul, şehir tanıtımı ve tanışma
EKİM: Öğrencilerin kaydedilmesi ,twinspace tanıtımı, proje ön testleri
KASIM: logo ve poster çalışmaları
ARALIK:proje haritasının çıkarılması, proje websitesi ve blog sayfalarının hazırlanması, pano hazırlıkları
OCAK:çevre kirliliğine etki eden faktörlerin araştırılması (su-hava-toprak kirliliği), atık yağların toplanması, Çevre bilinci kazandırmak için kitap ayıracı hazırlama
ŞUBAT:doğa ve çevre konulu slogan hazırlama, belgesel izleme, atık pil kutusu
MART:okul ve çevresinin temizlenmesi, okul bahçesini yeşillendirme, küresel ısınma, ozon tabakasının delinmesi ve asit yağmurları konularını araştırma
NİSAN:atık malzemelerden yararlanarak ürün ortaya koyma ,poşet kullanımını azaltma amacıyla çanta tasarlama
MAYIS:proje son testinin yapılması, proje sonuçlarının değerlendirilmesi ve rapor.
BEKLENEN SONUÇLAR
Projemiz kapsamında yapılacak ortak ve işbirlikçi çalışmalarla bilişim teknolojilerinden de yararlanılarak grup iletişimi ile çok daha etkin bir şekilde öğrenme sağlanacak ve web 2.0 araçları da kullanılarak öğrenciler, hem grupla etkileşim sağlamayı öğrenecekler hem de yabancı dil becerilerini geliştirmiş olacaklar. Öğrenciler projemiz ile kendi bireysel özelliklerini tanıyarak çevresine karşı güven duygusunu da kazanabilecekler, empati becerilerini ve gözlem yeteneklerini geliştirerek, çevrelerinde olup bitenleri ve ayrıntıları kavrayabileceklerdir. Böylelikle çevresini güzelleştirebilme kabiliyeti ve çevre kirliliği ile ilgili problemleri çözebilme yeteneği de kazanacaklardır. Projemiz sonunda çevrelerine daha duyarlı, doğaya saygılı, bilinçli bireylerin yetişmesi ve böylelikle gelecek nesillerin çevre bilincinin daha yüksek olması beklenen sonuçlar arasındadır.