AYDIN / SÖKE - Söke Yavuz Selim Anadolu Lisesi

Mrt

Ortağı olduğumuz Erasmus programı kapsamında geldiğimiz İtalya'nın Palermo şehrindeki İis. Ugo Mursia okulunda güzel bir karşılamadan sonra ziyaret ettiğimiz tarihi kalede Carini belediye başkanı tarafından ağırlandık. Daha sonra okula geri döndük. Öğrencilerimiz Ada Arslan, Elif Deniz, Yağmur Sevil ve Fadime İrem Taşkın Zorbalık / Siber Zorbalık konulu sunumlarını başarılı bir şekilde gerçekleştirdiler. Başarılı sunumlarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ock

Söke Yavuz Selim Anadolu Lisesi yürüttüğü e-güvenlik politikası, okulda yürüttüğü egüvenlik çalışmaları ve egüvenlik ekibinin işbiriliği ile esafetylabel adresindeki değerlendirme çalışmaları sayesinde Avrupa çapında geçerliliği olan esafety label bronz etiketi almıştır.

Ock

Söke Yavuz Selim Anadolu Lisesi eTwinning kulübü öğrencileri 2022-2023 eğitim öğretim yılında "Digital Literacy in Elt " adlı uluslararası eTwinning projesinde etkinlikler yapmaya devam ediyor.Şu ana kadar avatar kullanarak kendilerini ingilizce olarak tanıtan öğrencilerimiz değişik web2 araçları kullanarak proje poster ve logosu yaptılar. Son olarak öğrenclerimiz karma takımlarda farklı temalarda online olarak hikaye yazdılar.

Ock

Okulumuz e güvenlik ekibi esafety label etiketi almak için toplatı yapıp e güvenlik  çalısmalarını son kez gözden geçirdi.

Ock

Söke Yavuz Selim Anadolu Lisesi matematik öğretmenleri tarafından hazırlanan olimpiyatlarına bu yıl 17 ortaokuldan 51 öğrenci katıldı.

Öğrencilere çoktan seçmeli 20 soru ile açık uçlu 3 sorunun sorulduğu birinci aşama sınavında, ilk 5 okul arasına giren ortaokullar belli oldu.

60 puan üzerinden değerlendirmenin yapıldığı sınavda, 25,83 puanla 100. Yıl Atatürk Ortaokulu birinci oldu.

İkinciliği 20.33 puanla Atatürk Ortaokulu'nun aldığı matematik olimpiyatlarında, Felekşan Fırat Ortaokulu 19.83 puanla 3., Kocagözoğlu Ortaokulu 18.33 puanla 4., Çeltikçi Ortaokulu da 17.33 puanla 5. oldu.

Söke Ortaokullar arası matematik olimpiyatlarının 2. aşaması 30 Nisan Pazar günü olimpiyatları düzenleleyen Söke Yavuz Selim Anadolu Lisesi'nde yapılacaktır.

Ock

Söke Yavuz Selim Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri başarılı projeler yürüttükleri, kalite etiketi ile ödüllendirildikleri, en az 3 öğretmen portalda aktif olduğu ve gerekli kriterleri sağladığı için etwinning okulu olma daveti almıştır. eTwinning projesi yürüten öğretmenler ,egüvenlik ve diğer çalışmalar konusunda işbiriliğiyapmak ve başvuru aşamasını başarılı bir şekilde tamamlamak için okul müdürü Cahit Başaran öncülüğünde 16.01.2023 tarihinde öğretmenler odasında toplandı. Öğretmenlerimiz başarılı bir süreç yürütebilmek için görev dağılımı yaptılar.

Ock

11.sınıf öğrencilerimiz Dilara Naz TAYDAŞ ve Yağmur SEVİL tarafından hazırlanan Siber Zorbalık konulu broşürler okulumuzun duyuru panolarına asıldı.

Ock

Okul rehber öğretmenimiz Mehtap BOZDEMİR tarafından farklı günlerde, her kademeden velilerimize yönelik Medya Okur yazarlığı ve Güvenli İnternet hakkında seminerler vermiştir.

Ock

Okulumuz Kişisel Verilerin Korunması Kulübü, Ocak ayı faaliyetleri çerçevesinde sınıflarda farkındalık yaratma çalışmalarına devam etmektedir. Bu amaçla "afiş asma" çalışması kulüp öğrencilerimiz tarafından uygulanmıştır.

Ock

Söke Yavuz Selim Anadolu Lisesi Kişisel Verileri Koruma kulübü sınıflardaki akıllı tahtalara kişisel verileri koruma ile ilgili kısa filmler yüklemistir. Okulumuz ögretmenleri tarafından bu kısa filmler tüm sınıflarda izletilmiş, ögrencilerimizin bu konuda farkındalık kazanmaları sağlanmıştır.

Ock

ABOUT THE PROJECT: All students and staff need a safe and supportive school environment in order to succeed. A safe
school is one where teaching and learning are not distracted; disruptions are minimized;
violence, drugs, bullying and fear are not present; students are not discriminated against;
expectations for behavior are clearly communicated; and consequences for infractions are
consistently and fairly applied. The most effective approach to creating safe and supportive
school environments requires a comprehensive, coordinated effort including schoolwide,
districtwide and community wide strategies.

Kas

Edebiyat öğretmenimiz Gülay Aygün Ada ve Müzik öğretmenlerimiz Yeşim Murat Pekşen ile Okan Bür'un rehberliğinde Söke Yavuz Selim Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde öğretmenlerimize duygu dolu anlar yaşattılar. Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyor güzel sunum için öğrencilerimizi kutluyoruz.

Ekm

Okulumuz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ilçe kutlama programını başarılı bir şekilde icra etti. Tören sonrası öğretmen ve öğrencilerimizle geçiş yürüyüşünü gerçekleştirip, geleceğimizin teminatı kıymetli gençlerimiz ile hatıra fotoğrafı çektirdik.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  kutlamaları çerçevesinde Görsel Sanatlar öğretmenimiz Aslı Türk 'ün rehberliğinde 9.sınıf öğrencilerimiz ile Atatürk portrelesi çalışmaları.

Ekm

10.sınıflar Fizik dersi aerodinamik gezisi 80 öğrenci 10 öğretmenle yapıldı. Fizik öğretmenimiz Hüseyin Günay "Akışkanların aerodinamiği ve uçaklarda kanat profillerinin incelenmesi ve altimetreler" konusunu öğrencilerimize yerinde sunmak için dersini Selçuk Havaalanında işledi. Selçuk Hava limanı, Meryem Ana, Efes Harabeleri, İlyas Bey Cami ve Şirinceyi kapsayan gezimizde  öğrencilerimiz keyifli ve eğlenceli bir gün geçirmişlerdir.